The Wrestler (Güreşçi)

Yönetmen: Darren Aronofsky
Senaryo: Robert D. Siegel
Yapım Yılı: 2008, ABD
Oyuncular: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Mark Margololis, Todd Barry, Wass Stevens, Judah Friedlander, Ernest Miller, Dylan Keith Summers, Tommy Farra, Mike Miller, Marcia Jean Kurtz, John D’Leo, Ajay Naidu, Gregg Bello

The Wrestler, 2008 yılının en çok konuşulan filmlerinden birisi oldu. Mickey Rourke’nin artık yaşlanmış bir güreşçiyi (Randy ‘The Ram’ Robinson) canlandırdığı film konusu kadar Rourke’nin dönüşü de sinema çevrelerinde çok konuşuldu. Genel olarak film eleştirmenleri Mickey Rourke ile Randy Ram’in benzerliklerini üzerinde dururken, hemen hepsi bu filmin Mickey Rourke’nin en iyi performansı olduğu konusunda hemfikirler.

Randy Ram, artık orta yaşın üzerinde, kalp sorunları olan, yalnız, yaşlı bir güreşçidir. Buna rağmen ringe çıktığında daha önce yaratmış olduğu efsanenin de sayesinde hala seyircilerin gönlünde that kuran bir adamdır. Randy’nin gerçek yaşam ile ring yaşamı arasındaki geçişleri filmde çok iyi işlenmiş. Özellikle kızı Stephanie (Evan Rachel Wood) ile olan kısa diyalogları ve Randy Ram’in çaresizliği o kadar kuvvetli aktarılıyor ki, diğer bütün şeylerle birleştiğinde yerinizden kalkamadan izliyorsunuz. Film bittiğinde kalkabilir misiniz ondan da emin değilim.

The Wrestler, kuşkusuz Mickey Rourke’nin şimdiye kadar oynadığı filmler arasında açık farkla önde. Son yılın değil, son yılların en iyi filmi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. İyi filmin, iyi oyunculukla mümkün olduğunu gösteren bir başyapıt.

IMDB Sayfası

Leave a Reply