Goin’ South (Güneye Yolculuk)

Yönetmen: Jack Nicholson
Senaryo: John Herman Shaner ve Al Ramrus
Yapım Yılı: 1978, ABD
Oynayanlar: Jack Nicholson, Mary Steenburgen, Christopher Llyod, John Belushi, Richard Bradford, Veronica Cartwright, Jeff Morris, Danny DeVito, Tracey Walter, Gerald H. Reynolds, Luana Anders, George W. Smith, Lucy Lee Flippin, Ed Begley Jr, Maureen Byrnes,

Jack Nicholson‘un yönetmenliğini de yaptığı ender filmlerden birisi ve en iyisi. At hırsızı ve banka soyguncusu olan Henry Lloyd Moon sonunda Meksika sınırı geçmek üzereyken yakalanır. Bu kanun kaçağının (kaçığının) cezası bellidir, kasabada asılacaktır. Ancak, yasalar gereği eğer bir kadın onunla evlenmeyi kabul ederse bu ceza – başka bir suç işlemediği sürece – ertelenecektir. Kasabanın güzel bekarlarından olan Julia Tate (Mary Steenburgen), kendi altın madeninde yardımcı olacağı düşüncesi ile Henry Moon’u kendisine “koca” olarak alır.

Bizim kuşağımız çocukluğunda TRT’nin Pazar günleri verdiği Western filmleri izleyerek büyüdü. O zamanki oyuncaklarımız bile Kovboy – Kızılderili mücadelesini canlandırmamız için tasarlanmıştır. Doğal olarak bu fimlerde bolca silah sesi duyulur, bazen Kovboylar çoğunlukla da Kızılderililer hayatlarını kaybederlerdi. Goin’ South, 1978 yılında yapılmış olmasına rağmen zamanın moda Kovboy filmlerinden oldukça uzak. Öncelikle, hiç Kızılderili yok (çocukluğumda genellikle onları tuttuğum için bu ayrıntı benim için biraz hayal kırıklığı oldu açıkcası). Daha da önemlisi 2 – 3 sahne dışında hiç silah sesi duymuyorsunuz. İnce bir komedi ile işlenmiş güzel bir aşk hikayesi sunuluyor bize. Jack Nicholson‘u her yaşta izlemek çok büyük bir keyif. Buna ek olarak Mary Steenburgen‘in harika oyunculuğu ve duru güzelliği de filmi sıradanlıktan uzaklaştırıyor.

Çocukluk anılarınıza keyifli bir yolculuk için izlemelisiniz.

IMDB Sayfası

Leave a Reply