A.R.O.G.

Yönetmen: Ali Taner Baltacı – Cem Yılmaz
Senaryo: Cem Yılmaz
Oyuncular: Cem Yılmaz, Özge Özberk, Zafer Algöz, Nil Karaibrahimgil, Özkan Uğur, Ozan Güven, Hasan Kaçan, Ethel Mulinas Araf, Charles Carroll, Rıdvan Dilmen, Metin Keçeci, Raimundo Querido.
Yapım Yılı: 2008

G.O.R.A.nın devam filmi niteliğinde olan A.R.O.G. tam anlamıyla bir hayal kırıklığı. Teknik açıdan ya da oyuncuların genel performansı düşünüldüğünde bu değerlendirme belki çok haksız görülebilir ancak filmin herhangi bir derinliği ya da lgi çekici bir senaryosu maalesef yok. Bildik klişeler, eski filmlere göndermeler ve yine oldukça tanıdık espiriler eşliğinde süren film özellikle final sahnesi ile tam bir hayal kırıklığı. Basında A.R.O.G. filminin diğer filmlerden fazlasıyla esinlenmiş olduğu iddiası ortaya atıldı ama benim takip ettiğim kadarıyla hiç kimse final sahnesindeki esinlenmenin etik kuralları biraz aştığını fark etmedi. İyiler ve kötüler arasındaki futbol karşılaşması yıllar önce Nike firması tarafından kullanıldı. Filmde bu sahnenin içine Rıdvan Dilmen’i koymak dışında pek bir orijinallik göze çarpmıyor maalesef. Rahatsız edici bir benzerlik var.

Kuvvetli kadronun da iyi kullanılamadığını düşünenlerdenim. Cem Yılmaz filmde o kadar çok oynamak istemiş ki diğer oyuncular sadece fonda duruyor gibi bir izlenim ediniyorsunuz. Bir Pazar günü evde seyretmek için hoş bir film ama onun dışında vasatı aşamıyor.

A.R.O.G. Resmi İnternet Sitesi
IMDB Sayfası

Cem Yılmaz’ın esinlendiği Nike reklamı:

Nike – Good and Evil

One thought on “A.R.O.G.

Leave a Reply