Zavet (Bana Söz Ver)

Yönetmen: Emir Kustirica
Senaryo:
Emir Kustirica
Yapım yılı:
2007, Fransa
Oyuncular:
Uros Milovanovic, Marija Petronijevic, Alexsandar Bercek, Miki Manojlovic, Ljiljana Blagojevic, Ivan Maksimovic, Kosanka Djekic, Stribor Kustirica, Vladan Milojevic, Stoneje Bogicevic, Slavko Tosic, Zeljko Terzic, Nenad Flipovic,

Bana Söz Ver filmi çok da eski olmamasına rağmen tamamen şanseseri seyretme olanağı bulduğum bir film oldu. Gözden nasıl kaçırmış olduğum konusunda hiçbir fikrim yok. Hikaye klasik bir Kustirica hikayesi, kurgu, sahneler, fotoğraf seçimi de öyle. Zaman zaman Çingeneler Zamanından esintiler de taşıyan filmde, dedesine söz verdiği için şehre gelip evlenecek bir kız bulmaya çalışan bir çocuğun hikayesi anlatılıyor.

Filmin açılış sahnesinden sonuna kadar hemen her yerde dikkat edilmiş ufak ayrıntılar ilginiz çekiyor. Televizyonun üzerindeki tanıdık dantel örtüden tutun da, hindilere karşı duygusal bir çekim hisseden kötü adamlara kadar her şey çok iyi düşünülmüş. Olağanüstü olaylar da filme o kadar güzel işlenmiş ki, size de seyrederken sıradan olaylarmış gibi geliyor. Bu açıdan Marquez’in romanlarını okuyormuş gibi bir tat alıyorsunuz; tek farkı bu sefer hikaye Belgrad’da geçiyor. Filmin oyuncuları, figuranlar kelimenin tam anlamıyla nefis. Tanıdık yüzler yok ama ortada harika bir performans var. Kustirica’nın neden farklı bir yönetmen olduğunu gösteren enfes bir film. Unutmadan, müziklerin de her zamanki gibi Kustiraca tarafından özenle seçilmiş olduğunu belirteyim.

Seyredin, pişman olmayacaksınız.

IMDB Sayfası

Leave a Reply